
- reklama -
Suroviny
- 1000 g vepřového boku bez kosti
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- čerstvě mletý pepř
- 10 stroužků česneku
- 2 cibule
- 150 ml černého piva
- 3 lžíce medu
Postup přípravy receptu
-
Kůži na bůčku nařízneme na mřížku, osolíme, opepříme.
-
Z obou paprik, kmínu, chilli, utřeného česneku a trošky piva si umícháme pastu. Pastu vetřeme ze všech stran do masa, zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladu odpočinout.
-
Druhý den maso vybalíme, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody.
-
Pekáč dáme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme za občasného přelévání výpekem asi dvě hodiny.
-
Svaříme si pivo s medem na sirup, trvá to asi 5-7 min.
-
Sirupem potřeme maso ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli. Zvýšíme teplotu na 190°C a pečeme ještě asi 40 min. Maso během pečení potíráme sirupem. Doba pečení je informativní, každý peče dle své trouby.
Kuchařka: suslajda









