Bůček pečený s badyánem

77
- reklama -

Suroviny
4-6 podle porcí

1 kg libovějšího bůčku
1 větší neloupaná cibule
1 palička neloupaného česneku
4 badyány
5 hřebíčků
1 lžička kmínu
sůl
1 lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme česnek rozdělený na neloupané stroužky, neloupanou a omytou cibuli nařežeme na několik klínů, na to položíme prosolený bůček s nařezanou kůží na čtverečky a do zářezů dáme badyány, hřebíčky a posypeme kmínem.

  2. Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct na 45 minut a mezi tím můžeme podlévat.

  3. Poté podlijeme vodou s rozmíchaným solamylem zamícháme a dáme dopéct na 30 minut odkryté, abychom měli pěkně zlatou kůrčičku.

Poznámka od kuchařky

Dokud nevyzkoušíte, nebudete věřit, co ten badyán s tím hřebíčkem s tím masem udělá-je výbornej a já si ho musím sama pochválit!