
- reklama -
Suroviny
4-6 podle porcí
- 1 kg libovějšího bůčku
- 1 větší neloupaná cibule
- 1 palička neloupaného česneku
- 4 badyány
- 5 hřebíčků
- 1 lžička kmínu
- sůl
- 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče dáme česnek rozdělený na neloupané stroužky, neloupanou a omytou cibuli nařežeme na několik klínů, na to položíme prosolený bůček s nařezanou kůží na čtverečky a do zářezů dáme badyány, hřebíčky a posypeme kmínem.
-
Trochu podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct na 45 minut a mezi tím můžeme podlévat.
-
Poté podlijeme vodou s rozmíchaným solamylem zamícháme a dáme dopéct na 30 minut odkryté, abychom měli pěkně zlatou kůrčičku.
Poznámka od kuchařky
Dokud nevyzkoušíte, nebudete věřit, co ten badyán s tím hřebíčkem s tím masem udělá-je výbornej a já si ho musím sama pochválit!
Kuchařka: Bibinka









