Bůček na čínsky způsob

81
- reklama -

Suroviny

4 vejce
400 g bůčku
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce vína
1,5 dl vody
1/2 lžičky cukru
sůl
kousek chilli papričky nebo koření

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia varíme 8 minút a olúpeme ich.

  2. Bôčik nakrájame na kocky (asi 2x2x2 cm).

  3. Do kastrólika dáme sójovú omáčku, víno, vodu, cukor, soľ a chilli (ak máme papričku, nakrájame ju na drobno).

  4. Do zmesi vložíme mäso a na miernom ohni varíme 15 minút. Potom pridáme vajcia, plameň znížime na minimum a za občasného otočenia vajec varíme pomaly ešte 30 minút, kým z omáčky nezostane polovica. Podávame s ryžou (na 1 porciu dávame k mäsu 1 vajce).