Bůček Hungaria se zelným salátem

68
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g vepřového bůčku vcelku
2 lžičky koření Hungaria
1 lžičku celého kmínu
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sůl
Na zelný salát:
2 hrsti kysaného zelí
1 menší cibule
olivový olej
půl kusu červené, nebo oranžové kapie
1 feferon
cca 5 cm salátové okurky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.

  2. Cibuli nakrájíme a vložíme do pomalého hrnce. Na ni uložíme naložený bůček, přidáme cca 1/2 dcl vody, hrnec uzavřeme a vaříme na LOW 6 hodin

  3. Zelí překrájíme a dáme do misky. V kastrůlku orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli. Nerestujeme déle, než 1 minutu a přidáme ji k zelí. Kapii, feferon a okurku nakrájíme nadrobno a přidáme do misky se zelím a cibulí. Vše promícháme a můžeme podávat s nakrájeným bůčkem

Poznámka od kuchařky

Koření Hungaria je od Rojíka, je velmi pikantní a určitě ho každý nemá, proto dodávám složení:

Sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, sl. paprika, koriandr, pepř černý, saturejka, oregano.