
Suroviny
2 porce
- 400 g vepřového bůčku vcelku
- 2 lžičky koření Hungaria
- 1 lžičku celého kmínu
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- Na zelný salát:
- 2 hrsti kysaného zelí
- 1 menší cibule
- olivový olej
- půl kusu červené, nebo oranžové kapie
- 1 feferon
- cca 5 cm salátové okurky
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Z koření Hungaria, utřeného česneku, soli a kmínu umícháme pastu, kterou potřeme celý bůček a necháme jej tak hodinu odležet v lednici.
-
Cibuli nakrájíme a vložíme do pomalého hrnce. Na ni uložíme naložený bůček, přidáme cca 1/2 dcl vody, hrnec uzavřeme a vaříme na LOW 6 hodin
-
Zelí překrájíme a dáme do misky. V kastrůlku orestujeme na olivovém oleji nakrájenou cibuli. Nerestujeme déle, než 1 minutu a přidáme ji k zelí. Kapii, feferon a okurku nakrájíme nadrobno a přidáme do misky se zelím a cibulí. Vše promícháme a můžeme podávat s nakrájeným bůčkem
Poznámka od kuchařky
Koření Hungaria je od Rojíka, je velmi pikantní a určitě ho každý nemá, proto dodávám složení:
Sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, sl. paprika, koriandr, pepř černý, saturejka, oregano.