Bublanina ze zakysané smetany

186
- reklama -

Suroviny

200 g zakysané smetany
200 ml mléka
5 vajec
200 g cukru písek
1 vanilkový cukr
1 lžička sušené citronové kůry
450 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek černého rybízu
1 hrnek bílého rybízu
1 hrnek červeného rybízu
40 g cukru písek

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu, mléko, vejce, citronovou kůru a cukry vyšleháme dohladka, všleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem (vyložený pečicím papírem).

  2. Posypeme ovocem, poprášíme cukrem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 35-40 minut.

Poznámka od kuchařky

Podobný recept jsem měla odněkud opsaný, ale byla v něm šlehačka, ta doma nebyla, nahradila jsem zakysankou a mlékem, ostatní poměr surovin zachovala.