
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku
- citronová kůra + šťáva
- sezonní ovoce (použila jsem jahody)
Postup přípravy receptu
-
Z bílku ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem do hladké pěny, přimícháme mouku s kypřicím práškem, olej a citronovou kůru a šťávu, nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Hustší těsto plníme do předem vymazaných a moukou vysypaných hrníčků. Plníme do 3/4 hrnečku, přidáme ovoce, které vtlačíme do těsta.
-
Pečeme při teplotě cca 170°C.
Poznámka od kuchařky
Inspirace časopis chef Gurmán
Kuchařka: sebena









