
Suroviny
- 1/2 l mléka
- 250 ml polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- 4-5 lžic cukru
- 1,5 rohlíku
- libovolné ovoce
- lžička skořice
- máslo
- strouhanka na plech
Postup přípravy receptu
-
Mléko nalijeme do mísy a přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, špetku soli, cukr a vše dobře rozmícháme. Vznikne řidší těsto, do kterého vmícháme rohlíky, nakrájené na malé kostičky.
-
Těsto nalijeme na menší plech, který dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na těsto rovnoměrně naklademe omyté a okapané ovoce, nakonec vše posypeme skořicí.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Upečené pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Je to recept ze sešitku, který mám po své prababičce, je psaný inkoustovou tužkou a už skoro rozpadlý. Občas dostanu chuť některý recept vyzkoušet. Tenhle jsem připravovala s nedůvěrou a výsledek mile překvapil. Bublanina je moc dobrá, rychlá a patří k vlhčím moučníkům. Dávka je na menší plech (30 x 25 cm)