Bublanina z babiččina notýsku

96
- reklama -

Suroviny

1/2 l mléka
250 ml polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
2 vejce
4-5 lžic cukru
1,5 rohlíku
libovolné ovoce
lžička skořice
máslo
strouhanka na plech

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do mísy a přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva, špetku soli, cukr a vše dobře rozmícháme. Vznikne řidší těsto, do kterého vmícháme rohlíky, nakrájené na malé kostičky.

  2. Těsto nalijeme na menší plech, který dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na těsto rovnoměrně naklademe omyté a okapané ovoce, nakonec vše posypeme skořicí.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Upečené pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Je to recept ze sešitku, který mám po své prababičce, je psaný inkoustovou tužkou a už skoro rozpadlý. Občas dostanu chuť některý recept vyzkoušet. Tenhle jsem připravovala s nedůvěrou a výsledek mile překvapil. Bublanina je moc dobrá, rychlá a patří k vlhčím moučníkům. Dávka je na menší plech (30 x 25 cm)