Bublanina tvarohová bezlepková

81
- reklama -

Suroviny
20 porcí

4 větší vejce
200 g cukru krupice
1,2 dl řepkového oleje
200 g bezlepkové mouky (1/2 Schar Mix C + 1/2 rýžová hladká)
1 vanilkový puding nevařený
1 prášek do pečiva
1 polotučný tvaroh ve vaničce
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh, poté vešleháme po lžících cukr.

  2. Do sladké sněhové směsi po troškách lijeme a vešleháme olej, poté přidáme a krátce vešleháme žloutky, jeden po druhém.

  3. Do ušlehané směsi přidáme tvaroh, můžeme najednou celou vaničku, současně mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem, teprve poté vše lehce promícháme stěrkou (už nešlehat!). Můžeme přidat vanilkový cukr, hezky těsto navoní.

  4. Těsto vylijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech, poklademe ovocem a pečeme cca 20-25 minut na 170°C (elektrická trouba), nesmí se lepit na špejli.

Poznámka od kuchařky

Bublanina se nedrobí, je poměrně vysoká a díky tvarohu jemná. Troufám si říct, že nezasvěcený nepozná, že je z bezlepkové mouky.

Na fotografii první letošní bublanina z čerstvých třešní a meruněk.