
Suroviny
20 porcí
- 4 větší vejce
- 200 g cukru krupice
- 1,2 dl řepkového oleje
- 200 g bezlepkové mouky (1/2 Schar Mix C + 1/2 rýžová hladká)
- 1 vanilkový puding nevařený
- 1 prášek do pečiva
- 1 polotučný tvaroh ve vaničce
- ovoce
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh, poté vešleháme po lžících cukr.
-
Do sladké sněhové směsi po troškách lijeme a vešleháme olej, poté přidáme a krátce vešleháme žloutky, jeden po druhém.
-
Do ušlehané směsi přidáme tvaroh, můžeme najednou celou vaničku, současně mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkem, teprve poté vše lehce promícháme stěrkou (už nešlehat!). Můžeme přidat vanilkový cukr, hezky těsto navoní.
-
Těsto vylijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech, poklademe ovocem a pečeme cca 20-25 minut na 170°C (elektrická trouba), nesmí se lepit na špejli.
Poznámka od kuchařky
Bublanina se nedrobí, je poměrně vysoká a díky tvarohu jemná. Troufám si říct, že nezasvěcený nepozná, že je z bezlepkové mouky.
Na fotografii první letošní bublanina z čerstvých třešní a meruněk.