Bublanina s ovocem

46
- reklama -

Suroviny

4 vejce
250 g cukru
4 lžíce vlažné vody
250 g hrubé mouky
balíček vanilkového cukru
cukr na posypání
600 g ovoce (rybíz, třešně, borůvky …)
máslo
hrubá mouka na pekáč

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Elektrickými metlami šleháme asi 5 minut.

  3. Poté do hmoty lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme.

  4. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme očištěným ovocem (aby ovoce nekleslo ke dnu, promícháme ho s moukou.)

  5. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

  6. Po vychladnutí sypeme cukrem, nakrájíme na čtverce a podáváme.