Bublanina s meruňkami, mákem a sněhovou čepicí

90
- reklama -

Suroviny

140 g cukru moučka
250 g polohrubé mouky
4 celá vejce
1/2 hrnku oleje
1 lžička jedlé sody
400 g meruňek
2 PL čerstvě mletého máku
1 PL cukru krupice
Na sněhovou čepici:
4 bílky
špetku soli
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny, postupně přidáváme mouku se sodou a vše dobře zamícháme.

  2. 2/3 těsta nalijeme na plech s pečícím papírem a roprostřeme.

  3. Do zbylé části těsta těsta zamícháme umletý mák s cukrem a nalijeme způsobem „cik cak“ na spodní vrstvu světlého těsta.

  4. Omyté a půlené meruňky poklademe na žíhané těsto a dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů.

  5. Těsně před dopečením moučníku ušleháme ze 4 bílků tuhý sníh a zlehka jej navršíme na téměř dopečený moučník.

  6. Když začne sněhová pěna na moučníku lehce růžovět, vypneme troubu a moučník necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Aby byl sníh pevný, můžeme vmíchat k bílkům trochu cukru. Pokud je těsto moc husté, přidáme trochu oleje.