- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 25 dkg cukru krupice
- 10 lžic vlažné vody
- 7 lžic oleje
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Hera na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
Postup přípravy receptu
-
Z vajec ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem, vlažnou vodou, olejem. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme lehce sníh z bílků a těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
-
Čerstvé ovoce poklademe na těsto s mezerami, aby se dobře propeklo. V zimě můžeme dát i zmrazené ovoce, ale musí být rozmrazené a dobře okapané. Výborné s jahodami, s meruňkami, rybízem, švestkami, višněmi. Pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě, až povrch zezlátne.
Kuchařka: lenka