Bublanina (borůvky, jahody, rybíz, atd.)

45
- reklama -

Suroviny
8 porcí

3 vajíčka
80 ml oleje
80 g másla (hera)
150 g cukru
200 ml mléka
1 prášek do pečiva
150 g hl. mouky
150 g polohr. mouky
hr. mouka (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny. Přilijeme vlahé mléko a olej , vmícháme smíchané mouky s práškem do pečiva. Naposledy pomaličku vmícháme sníh zvyšlehaný z bílků. Pekáček vymažeme, vysypeme a nalijeme připravené těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Borůvky (maliny, jahody, třešně, rybíz, atd.) propláchneme, necháme okapat, obalíme v hr. mouce (aby nám ovoce drželo nahoře) a dáme na těsto. Pečeme při 180 stupních asi 30 min.

Poznámka od kuchařky

Jahody