Bublanina bez vážení

40
- reklama -

Suroviny

4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
500 g čerstvého ovoce:
maliny
višně
třešně

Postup přípravy receptu

  1. Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde …


    Zobrazit celý recept

  2. Oddělíme bílky a žloutky.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny.

  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vymícháme a lehce vmícháme i sníh.

  5. Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem.

  6. Pečeme při 200 stupních C do zlatova.

  7. Poznámka: ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout.

  8. Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.