Suroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 500 g čerstvého ovoce:
- maliny
- višně
- třešně
Postup přípravy receptu
-
Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde …
-
Oddělíme bílky a žloutky.
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vymícháme a lehce vmícháme i sníh.
-
Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem.
-
Pečeme při 200 stupních C do zlatova.
-
Poznámka: ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout.
-
Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.