
- reklama -
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 50 g másla
- špetku soli
- 1 vejce
- 150 g brynzy
- 1 lžíci sušené majoránky
- Na dohotovení:
- 1 vejce na potření placky
- kmín
- hrubá sůl
- sezamové semínko na posypání
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, přidáme změklé máslo, sůl, brynzu, majoránku a vejce. Vypracujeme vláčné těsto.
-
Těsto rozválíme na plát, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem, sezamovým semínkem.
-
Takto připravený plát rozkrájíme na čtverečky, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Sušenky jsou dobré k vínku.
Kuchařka: suslajda