- reklama -
Suroviny
cca 16 ks
- 300 g hladké mouky
- 100 g brynzy
- 80 ml oleje
- 80-100 ml mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl (opatrně)
- Dále:
- lžíce másla
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- kmín nebo mák
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Máslo rozpustíme a přidáme česnek.
-
Těsto rozdělíme na dva kousky. Každý vyválíme do kruhu a potřeme česnekovým máslem. Rozdělíme na osm výsečí.
-
Každý kousek stočíme od širší strany. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Lehce potřeme máslem (rozšlehaným vejcem) a posypeme kmínem.
-
Pečeme na 200 st. asi 20 minut do růžova. Ještě horké jemně potřeme zbylým máslem. Nejlepší jsou ještě teplé.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu rychlovka, bohužel nevím, jaké jsou druhý den..nezbyly. Do některých jsem zamotala i kousek párku.
Kuchařka: mika59