Brynzové rohlíčky pro nečekanou návštěvu

162
- reklama -

Suroviny
cca 16 ks

300 g hladké mouky
100 g brynzy
80 ml oleje
80-100 ml mléka
1/2 prášku do pečiva
sůl (opatrně)
Dále:
lžíce másla
1-2 stroužky prolisovaného česneku
kmín nebo mák

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Máslo rozpustíme a přidáme česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozdělíme na dva kousky. Každý vyválíme do kruhu a potřeme česnekovým máslem. Rozdělíme na osm výsečí.

  3. Každý kousek stočíme od širší strany. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Lehce potřeme máslem (rozšlehaným vejcem) a posypeme kmínem.

  4. Pečeme na 200 st. asi 20 minut do růžova. Ještě horké jemně potřeme zbylým máslem. Nejlepší jsou ještě teplé.

Poznámka od kuchařky

Je to opravdu rychlovka, bohužel nevím, jaké jsou druhý den..nezbyly. Do některých jsem zamotala i kousek párku.