Brynzové oplatky

97
- reklama -

Suroviny

300 g hladké mouky
50 ml oleje
1 balení brynzy (asi 220 g)
1 lžička drceného kmínu
400 ml vody nebo mléka
1 malé vejce
sůl (pozor, brynza bývá slanější)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.

  2. Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.

  3. Pokud použijete kávovou nebo čajovou lžičku, budou oplatky malé, ale z tohoto množství těsta je budete péct celé odpoledne.

  4. Podáváme po vychladnutí.

Poznámka od kuchařky

V létě peču klasické oplatky ke zmrzlině a napadlo mě upéct i nějaké slané jako „takové to domácí křoupání“ 🙂

Moje další recepty najdete zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/