
- reklama -
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 50 ml oleje
- 1 balení brynzy (asi 220 g)
- 1 lžička drceného kmínu
- 400 ml vody nebo mléka
- 1 malé vejce
- sůl (pozor, brynza bývá slanější)
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.
-
Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.
-
Pokud použijete kávovou nebo čajovou lžičku, budou oplatky malé, ale z tohoto množství těsta je budete péct celé odpoledne.
-
Podáváme po vychladnutí.
Poznámka od kuchařky
V létě peču klasické oplatky ke zmrzlině a napadlo mě upéct i nějaké slané jako „takové to domácí křoupání“ 🙂
Moje další recepty najdete zde: http://www.mlsoty.estranky.cz/
Kuchařka: zizala