
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na omladek:
- 100 ml vlažné vody
- lžička Sladěnky (nebo Sladovitu)
- 10 g droždí
- 130 g hladké mouky
- Dále:
- 130 ml vody
- 90-100 g brynzy
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 100 g žitné chlebové mouky
- 190-200 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.
-
Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1-1,5 hod).
-
Po vykynutí ho vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly.
-
Z každého umotáme bagetu, kterou svrchu po celé délce několikrát nařízneme nožem nebo nastříhneme nůžkami a necháme na plechu vykynout.
-
Bez potření je dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/25-35min).
Poznámka od kuchařky
Při pečení to nádherně voní brynzou, hotové bagety mají kůrku křupavou a střídu měkounkou, pórovitou a slabounce vonící bryndzou.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen