Brynzové bagety s omládkem

96
- reklama -

Suroviny
4 porce

Na omladek:
100 ml vlažné vody
lžička Sladěnky (nebo Sladovitu)
10 g droždí
130 g hladké mouky
Dále:
130 ml vody
90-100 g brynzy
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce oleje
100 g žitné chlebové mouky
190-200 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek dobře umícháme a přikryté necháme 35-45 min kynout.

  2. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. V míse, přikryté utěrkou necháme dobře vykynout (asi 1-1,5 hod).

  3. Po vykynutí ho vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly.

  4. Z každého umotáme bagetu, kterou svrchu po celé délce několikrát nařízneme nožem nebo nastříhneme nůžkami a necháme na plechu vykynout.

  5. Bez potření je dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/25-35min).

Poznámka od kuchařky

Při pečení to nádherně voní brynzou, hotové bagety mají kůrku křupavou a střídu měkounkou, pórovitou a slabounce vonící bryndzou.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/