
- reklama -
Suroviny
- 125 g plnotučné brynzy
- 100 g sedlčanského dvouplísňového sýru Vltavín
- 100 g tvarůžků
- 180 g husté zakysané smetany
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 2 stroužky česneku ( české nebo moravské provenience )
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky a Vltavín nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Česnek rozmělníme nebo rozmačkáme.
-
Do misky dáme brynzu, nastrouhané sýry, česnek, papriku, kysanou smetanu a vše promícháme. Nesolíme, sýry jsou dost slané.
-
Mažeme na pečivo, chlebík nebo bagetku, určitě by to bylo dobré i na topince.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat tu včerejší pomazánku od šušlajdy, ale chyběly mě některé ingredince. A protože jsem nějakou MUSELA :-))) udělat, použila jsem to, co bylo v lednici. Byla jsem zvědavá, kdo souboj vyhraje… asi tvarůžky :-)))
Pomazánek je tu hodně, přidávám další variaci na toto téma, snad to nebude moc vadit.
Kuchařka: rebeka








