Brynzová pomazánka – souboj sýrů

69
- reklama -

Suroviny

125 g plnotučné brynzy
100 g sedlčanského dvouplísňového sýru Vltavín
100 g tvarůžků
180 g husté zakysané smetany
1/2 lžičky mleté uzené papriky
2 stroužky česneku ( české nebo moravské provenience )

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky a Vltavín nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Česnek rozmělníme nebo rozmačkáme.

  2. Do misky dáme brynzu, nastrouhané sýry, česnek, papriku, kysanou smetanu a vše promícháme. Nesolíme, sýry jsou dost slané.

  3. Mažeme na pečivo, chlebík nebo bagetku, určitě by to bylo dobré i na topince.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla dělat tu včerejší pomazánku od šušlajdy, ale chyběly mě některé ingredince. A protože jsem nějakou MUSELA :-))) udělat, použila jsem to, co bylo v lednici. Byla jsem zvědavá, kdo souboj vyhraje… asi tvarůžky :-)))

Pomazánek je tu hodně, přidávám další variaci na toto téma, snad to nebude moc vadit.