![Brynzová polévka s houbami a koprem_5ff74cc454706.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/brynzova-polevka-s-houbami-a-koprem_5ff74cc4429e7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 100 g brynzy
- 1/2 sklenice (z 280 g) nakládaných hub
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 větší brambory
- 500 – 600 ml mléka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- kmín
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- špetka cukru
- 1-2 lžíce sekaného kopru
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a společně s hříbky bez nálevu dáme vařit. Dáme vodu asi prst nad brambory a přidáme koření. Se solí opatrně.
-
Než se brambory uvaří, uděláme na másle cibulovou jíšku a zalijeme ji studeným mlékem. Přidáme do polévky, rozdrobíme brynzu a vaříme asi 10 – 15 minut.
-
Uvařenou polévku dochutíme cukrem, případně trochou nálevu z hub a nakonec koprem. Vytáhneme koření a můžeme podávat.
Kuchařka: mika59