
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- těstoviny (špagety, nudle)
- 250 g krevet
- hlavička česneku (jednostroužkový)
- 1 středně velká šalotka
- 80 g másla
- mražená zelenina (hrášek, mrkev, brokolice,květák apod.) cca 300 g
- pepř hrubé mletý
- sůl
- rozdrcené červené Bereen (podobné červenému pepři)
- 200 ml smetany
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme všechnu mraženou zeleninu, dle chuti přidáme pepř, sůl, červené Bereen, máslo (trochu necháme na krevety). Vše necháme udusit ve vlastní šťávě, nakonec přidáme šlehačku. Následovně hrubě smixujeme a zředíme popřípadě mlékem.
-
Těstoviny uvaříme al dente dle návodu.
-
Nakrájíme česnek na plátky, cibuli na jemno a dáme se zbytkem másla na pánev smažit. Jakmile je cibulka do zlatova, vložíme krevety a dusíme cca dalsich 6-8 minut. Pak vše navršíme na připravený nahřátý talíř. Dobrou chuť přeje ŠVEJK.
Poznámka od kuchařky
Cervene Bereen, v pripade zajmu pridam obrazek. U krevet je maly trik: /vlozte je na 1/2 hod.pred upravou do nasolene vody.
Kuchař: Brutzel-Svejk