Brusinkový moučník

56
- reklama -

Suroviny

350 g hladké mouky
4 lžíce prášku do pečiva
75 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
100 g másla
1 vejce
200 ml mléka
brusinková marmeláda
bílá čokoládová poleva
kandované brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme máslo s cukrem – moučkovým i vanilkovým. Přidáme vejce a postupně zapracujememléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne tužší těsto, které rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy, nebo hlubšího plechu.

  2. Do těsta si naznačíme důlky – podle počtu porcí, které po upečení budeme krájet. Do každého důlku dáme lžičku brusinkové marmelády.

  3. Upečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Vychladlý moučník poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky. Do každého důlku s marmeládou kápneme bílou čokoládu a přidáme pár kandovaných brusinek.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla na internetu a upravila jsem si ho.

Moučník je velmi křehký a není moc sladký.