
Suroviny
- 1 balení směsi Adveni Krekry s brusnicí a baobabem (250 g)
- 75 g mouky z hnědé rýže
- 75 g rýžové pudrové mouky
- 50 g teffové mouky
- 1 kypřicí prášek
- 80 g cukru
- 200+150 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Směs na krekry promícháme s 200 ml vody a necháme 15 minut stát. Poté přisypeme všechny mouky, kypřicí prášek a cukr, přilijeme 150 ml vody a důkladně promícháme.
-
Muffinové košíčky naplníme připravenou směsí do 2/3 výšky košíčku. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.
-
Pokud jsme muffiny pekli v silikonových nebo kovových formičkách, je potřeba je po upečení vyklopit a nechat vychladnout na mřížce, aby se nezapařily.
Poznámka od kuchařky
Směs na krekry obsahuje sušené brusinky, bezlepkové ovesné vločky, semínka (lněná, slunečnicová a sezamová), šáchorovou a amarantovou mouku, panelu (sušenou třtinovou šťávu), baobab, lyofilizovanou citronovou šťávu a sůl. Krekry u nás doma příliš oblíbené nejsou, a tak jsem zkusila ze směsi připravit muffiny. Výsledek byl naprosto perfektní: vláčné a nedrobivé muffiny, sladko-kyselé díky brusinkám, baobabu a citronové šťávě a lehce křupavé díky semínkům. Určitě s touto směsí na krekry budu dále experimentovat.
Směsi na krekry od Adveni můžete koupit v prodejnách zdravé výživy nebo na eshopu
http://www.bezlepkova.com/smesi-na-bezlepkove-peci….
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.