
- reklama -
Suroviny
na malý plech nebo dortovou formu
- 550 g červené řepy (asi 4 střední kusy)
- 200 g kvalitní čokolády ( 75 % a víc)
- 120 g másla
- 250 g krystalového cukru
- 3 větší vejce
- 130 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme nebo nasekáme a se lžící vody dáme v nádobě vhodné do mikrovlnky vlnit na 800 W na 15-16 minut.
-
Do horké řepy nalámeme čokoládu, nakrájíme máslo a dáme ještě vlnit, ale jen 1 min na 450 W, potom rozmixujeme.
-
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a opatrně přimícháme trochu vychladlou řepnou směs.
-
Dáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180-190 °C pečeme 25-30 minut.
-
Vršek má být popraskaný a střed měkký a vláčný. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme nepocukrované.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem recept podobný, ale není úplně stejný. Je možno smazat.
Kdo nechce použít mikrovlnku, může řepu uvařit klasicky nebo upéct v troubě.
Kuchařka: Marie Svarcova