
Suroviny
16 porcí
- Na brownies:
- 140 g másla
- 200 g cukru
- 100 g holandského kakaa
- 1/4 KL soli
- 1/2 KL vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 60 g hladké mouky
- Na polevu:
- 85 g másla při pokojové teplotě
- 185 g jemného arašídového másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 KL hrubé soli (volitelné)
Postup přípravy receptu
-
Brownies: troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21×21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.
-
Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl a umícháme dohladka.Před přidáním vajec by směs měla být teplá/ vlažná, nikoliv horká. Pokud je horká, vyčkáme až vychladne.
-
Přidáme vejce, jedno po druhém a řádně mícháme. Vmícháme vanilkový extrakt. Přidáme mouku a pořádně mícháme (asi 40 krát vařečkou) a těsto bude hladké a lesklé. Těsto bude hutné, husté, resp. nebude řídké.
-
Těsto rovnoměrně rozetřeme do připraveného plechu a pečeme cca 20 – 25 minut. Necháme zcela vychladnout.
-
Poleva: v kuchyňském robotu ušleháme máslo s arašídovým máslem. Pomalu vmícháme moučkový cukr a řádně promícháme. Polevu nalijeme na vychladlé brownies a zarovnáme.
-
Posypeme hrubou solí a před podáváním necháme zcela vychladit v lednici, ideálně přes noc.
-
Krájíme na cca 5 cm čtverečky a uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz









