
- reklama -
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 30 g kakaa
- 1 kypřící prášek
- 150 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 4 vejce
- 300 ml jedlého oleje
- 50 ml mléka
- 150 g nasekaných ořechů
- 150 g nasekané čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Zamícháme sypké suroviny a pak přidáme ostatní, zpracujeme šlehačem a do hladkého těsta zamícháme ořechy a čokoládu.
-
Těsto na vymazaný a vysypaný plech (30 na 40cm) a pečeme asi 25 min na 160 stupňů.
-
Po upečení polít bílou polevou.
Poznámka od kuchařky
Je to takový vylepšený perník. Recept mám z receptáře Dr. Oetker 🙂
Kuchařka: simonka









