Broskvový koláč z pudingového těsta

66
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
1,5 dcl oleje
15 dkg cukru krupice
2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker)
5 dkg polohrubé mouky
2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva (Dr.Oetker)
Na náplň:
broskvový jogurt (20-25 dkg)
1 plechovka (48 dkg) půlených broskví
3 kelímky šlehačky (po 2dcl)
2 Smetafixy
Na polevu:
4 dcl broskvové šťávy
2 Pudinky bez vaření s vanilkovou příchutí Dr.Oetket

Postup přípravy receptu

  1. Pro těsto vložíme všechny přísady do mísy a pomocí ručního el. šlehače šleháme při nejvyšší rychlosti 2 minuty.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto dáme do vyššího plechu (30×40 cm, vymazaného a vysypaného hrubou moukou), uhladíme a pečeme. El. trouba:Horní/spodní ohřev cca 180 st.(s předehřátím), Horkovzdušná trouba: cca 160 st. (s předehřátím),Plynová trouba:st. č.2-3 – podle vlastní zkušenosti s troubou (s předehřátím)

  3. Pečeme cca 25 minut.

  4. Koláč necháme vychladnout.

  5. Na náplň promícháme ovocný jogurt a tenkou vrstvu natřeme na koláč. Broskve přecedíme (šťávu zachytíme) a necháme okapat. Rozkrájíme na osminky a poklademe na koláč.

  6. Šlehačku ušleháme se Smeta-fixy dotuha a natřeme ji na broskve.

  7. Na polevu odměříme 4 dcl broskvové šťávy, případně doplníme vodou na požadovaný objem a smícháme ji s pudingem bez vaření a šleháme 3 minuty dle návodu na obalu.

  8. Polevu dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na koláč mřížky nebo jiné tvary.

  9. Do doby podávání uložíme koláč do chladna.

Poznámka od kuchařky

Recept mám opsaný ve svém sešitě, zdroj si nepamatuji. Vím, že je tu podobný moučník od Cathleen, tento se liší tím, že těsto je s příměsí pudingů. Někdy neseženu Puding bez vaření a tak polevu zhotovím uvařením obyčejného vanilkového pudingu (1 a čtvrť sáčku) s broskvovou šťávou.