![Broskvový koláč se sněhovou čapkou_5ffb9bf1dd04c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/broskvovy-kolac-se-snehovou-capkou_5ffb9bf1cc41b.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- vanilkový cukr
- 150 g rostlinného tuku
- Sníh:
- 2 bílky
- 3 polévkové lžíce meruňkové marmelády nebo broskvové marmelády
- 1 polévková lžíce lžíce moučkového cukru
- 3 broskve
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto (mouka, cukr, vanilkový cukr, žloutky, sůl a tuk) na vále vypracujeme hladké těsto.
-
Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto do formy vymačkáme. Broskve nakrájíme na plátky a poklademe jimi těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut při 175°C.
-
Zatím vyšleháme bílky do sněhu a pak zašleháme marmeládu a moučkový cukr. Až je koláč téměř upečený, vyjmeme ho z trouby, můžeme broskve malinko pocukrovat, na ně rozetřeme připravený sníh.
-
Dopečeme v troubě při 150°C už jen asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v knížce Pečeme a připravujeme moučníky a malinko ho poupravila.
Kuchařka: ivulinka