Broskvový koláč s kokosovo-mandlovým tvarohem

56
- reklama -

Suroviny

170 g hladké mouky
50 g cukru
20 g droždí
25 g rozpuštěného másla
1 žloutek
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 KL citronového aroma
4 broskve
80 ml vlažného mléka
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
1 PL cukru krupice
50 g mandlových lupínků
50 g kokosu
Na žmolenku:
50 g másla
2 PL cukru krupice
2 Pl hrubé mouky
50 g rozdrobených mandlových lupínků
50 g kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a vše smícháme. Přeneseme na pomoučený vál a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

  3. Přendáme do misky, přikryjeme a necháme 1/2 hod. kynout.

  4. Dále si připravíme žmolenku. Do misky dáme máslo, cukr, mouku, mandle, kokos a vše řádně promneme.

  5. Teď je na řadě tvarohová náplň. Dáme si do misky tvaroh, cukr, kokos, mandlové lupínky a pořádně promícháme.

  6. Koláčovou formu vymažeme máslem. Vezmeme těsto a rukama rozprostřeme do formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe nakrájenými broskvemi.

  7. Posypeme žmolenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-45 min.

Poznámka od kuchařky

Pozor doba pečení záleží na troubě.