
- reklama -
Suroviny
- 80 dkg broskví
- 20 dkg jablek
- na litr protlaku:
- 180 g cukru + 4 g kyseliny citronové
Postup přípravy receptu
-
Broskve odpeckujeme, jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, „bubáka“ a prohlubeň kolem stopky. Slupku ponecháme.
-
Takhle očištěné, navážené ovoce rozvaříme v menším množství vody, rozmixujeme a propasírujeme přes cedník.
-
Protlak odměříme, rozpustíme v něm cukr a kyselinu a ve sklenicích ho zavaříme.
-
Ředíme vodou až před konzumací. Na 7 dl zavařeného džusu přidáme asi 1,5 l vody.
Poznámka od kuchařky
V džusu je vlastně rozmixované celé ovoce a poměrně málo cukru…jeho pitím do sebe dostaneme nejen ovoce (a do střev tolik potřebnou vlákninu), ale dodržujeme tím i pitný režim.
Kuchařka: cathleen