Broskvový džem

103
- reklama -

Suroviny
10 jogurtových skleniček

2000 g broskví
1 lžička kyseliny citronové
1000 g cukru krupice
Gelfix extra 2 balení(1 balení na 1000 g broskví)
1 lžička skořice -nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme, na malé kousky do hrnce, přidáme kyselinu citronovou, cukr a dáme vařit, mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix, micháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.

  2. Pak nalijeme horké do umytých skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme tak hodinu, pak otočíme zpátky.

Poznámka od kuchařky

Džem se dá dělat i v Domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu-je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.