
- reklama -
Suroviny
10 jogurtových skleniček
- 2000 g broskví
- 1 lžička kyseliny citronové
- 1000 g cukru krupice
- Gelfix extra 2 balení(1 balení na 1000 g broskví)
- 1 lžička skořice -nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme, na malé kousky do hrnce, přidáme kyselinu citronovou, cukr a dáme vařit, mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix, micháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
-
Pak nalijeme horké do umytých skleniček, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme tak hodinu, pak otočíme zpátky.
Poznámka od kuchařky
Džem se dá dělat i v Domácí pekárně, ale na kamnech se mi výsledek víc zamlouvá, co se týká konzistence džemu-je o něco tužší. Broskvový džem je chutí jedním z nejlepších.
Kuchařka: Bibinka









