
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 celé vejce
- 1 hrnek mléka
- kypřící prášek do pečiva
- citronové aroma (popřípadě 2 lžíce šťávy z citronu)
- 50 g másla
- Krém:
- 250 g Mascarpone
- 250 g tvaroh nízkotučný (vanička)
- 4 lžíce cukr moučka
- 1 velká plechovka půlených broskví (anebo jiné měkké ovoce)
- 1 dortové želé od Dr. Oetkera (+ šťáva z plechovky broskví)
- marmeláda anebo džem na pomazání piškotu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude povrch mírně nazlátlý (cca 20min). Mezitím připravíme krém – našleháme Mascarpone s tvarohem a 4-5 lžicemi cukru.
-
Na vychladlé těsto namažeme marmeládu anebo džem (já jsem měla meruňkový džem). Marmeládu pomažeme připraveným krémem. Na vyrovnaný krém pak klademe broskve nakrájené na plátky.
-
Vše pak zalijeme připraveným želé podle návodu (použijeme šťávu z plechovky, kterou dolijeme do 250 ml tekutinou). Necháme v lednici vychladout.
Kuchařka: Zuzajda









