
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 240 g cukru krupice
- 6 lžic oleje
- 120 g hladké mouky
- 120 g mletých ořechů
- Máslový krém:
- 250 g změklého másla
- 200 – 250 g moučkového cukru
- uvařený a vychladlý vanilkový pudink
- stačí z 1/2 litru mléka
- šťáva z broskví
- broskve
Postup přípravy receptu
-
těsto: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vešleháme žloutky a pak olej. Chvíli společně prošleháme. Pak zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a těsto nalijeme do formy( nebo na plech s vymazaným a hrubou moukou vysypaným dnem. Upečeme (190°C, 30-40 minut).
-
Po částečném zchladnutí, boky oddělíme od formy ostrým nožem a korpus vyklopíme.
-
Krém: Ručním mixérem se šlehacími metlami šlehám máslo s cukrem tak dlouho, dokud není krém hladký.
-
Potom začnu po lžičkách přidávat pudink. Měl by mít stejnou teplotu jako máslo, aby se krém nesrazil. Pudink postupně zašlehávám, krém je potom jemnější a má příjemnou vanilkovou příchuť. Celkem přidám do krému asi 3-4 lžíce pudinku. (Můžete přidat i trošičku rumu)
-
Hotový krém nechám chvíli vychladit v ledničce a pak používám na zdobení a pomazání.
-
Ořechový korpus potřeme máslovým krémem. Rozložíme broskve a připravenou želetinou polijeme dezert. Můžeme zdobit zbytkem máslového krému.









