Broskvovočokoládový štrúdl

45
- reklama -

Suroviny
2 ks

2 balení vyváleného listového těsta
1 vejce
plátkové mandle na posyp
moučkový cukr na posyp
Náplň:
6-8 broskví
1 PL nakládaného zázvoru
8 PL strouhanky
4 PL cukru krupice
40 g másla
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo, přidáme cukr a strouhanku. Společně pražíme dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme broskve nakrájené na kostky a zázvor. Směs promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 3-4 minuty. Sejmeme z ohně a necháme asi 5 minut odpočinou a trochu vychladnout.

  3. Rozbalíme těsto, rozprostřeme broskvovou náplň a posypeme čokoládou nakrájenou na kousky.

  4. Štrůdly přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátky mandlí.

  5. Pečeme v troubě předhřáté na 180°C asi 30 minut.

  6. Nakonec přes servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

PL – Polévková Lžíce

Nakládaný zázvor jsem bohužel nesehnal, takže jsem nadrobno nakrájel čertvý.

Inspirace čerpána z časopisu Albert v kuchyni