Broskvovo – čokoládový koláč

67
- reklama -

Suroviny
plech o velikosti 20 x 30 cm

6 žloutků
110 g cukru moučka do žloutků
200 g másla
200 g mletých ořechů
200 g strouhané čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
140 g hladké mouky
špetka soli
špetka mleté skořice
6 bílků na sníh
130 g cukru krupice do bílkového sněhu
600 g čerstvých nebo 820 g kompotovaných broskví
dortové oplatky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem do pěny.

  2. Z osolených bílků ušleháme sníh do tuha a zašleháme krupicový cukr. vStřídavě lehce prošleháme se směsí strouhané čokolády, mletých ořechů, hladké mouky a mleté skořice.

  3. Plech vyložíme papírem na pečení, rozetřeme třetinu piškotové směsi ( pozor, neujídat!!), přikryjeme dortovým oplatkem, posypeme polovinou broskví, nakrájených na drobné kostičky, opatrně překryjeme druhou třetinou těsta, urovnáme, dáme znovu oplatek, druhou polovinu broskví a zbytek těsta. Lehce uhladíme a pečeme v předehřáté troubě .

  4. Pekla jsem na 185 st asi 35 – 40 min, ale není to podmínka, záleží na výkonu trouby.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem objevila ve starém Blesku pro ženy, pamatuju si, že jsem před několika lety vyzkoušela, ale vrátila jsem se k němu až dnes. Budu ráda, když někdo vyzkouší se mnou. Je na suroviny trošičku náročnější, ale jednou za čas si zasloužíme trošku rozmazlování, zvlášť, když si ho upečeme sami. Holky i kluci Topáčci.