Broskvovo – banánová přesnídávka

63
- reklama -

Suroviny

5 kg broskví
3 kg banánů

Postup přípravy receptu

  1. Broskyne umyjeme, odkvostkujeme, odslupkujeme, nakrajame na drobno a dame do hrnca varit. Varime prikryte na slabom ohni, kym nepustia stavu. Obcasne premiesame, aby sa ovocie neprichytilo.


    Zobrazit celý recept

  2. Po tom, ako sa broskyne sparia odkryjeme a nechame odparit prebytocnu vodu. Nechame trochu vychladnut pridame banany nalamane na kusky a rozmixujeme na kasu.

  3. Dame znova na tri minutky povarit a este teple nalejeme do poharov. Tieto sterilizujeme v hrnci alebo v trube 20-25 minut na 80°C.

Poznámka od kuchařky

Broskyne mozeme nechat aj so supkou, avsak moja dcerka je este malinka, tak radsej takto.

Nepridavam ziadne pudingy ani cukor, popravde som to este neskusala, ale myslim, ze najlepsie pre babatka je ciste ovocie. Cukor je zbytocny, lebo banany prerazia a zjemnia moznu kyslost broskyn a pudingy obsahuju kukuricny skrob, na ktory mozu byt deti alergicke. A….ako som uz povedala, ciste ovocie je naj :-)))