Broskvové řezy.

39
- reklama -

Suroviny

Těsto:
4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
125 ml oleje
150 ml pomerančového džusu
250 g hladké mouky
3 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
500 ml smetany ke šlehání
3 ztužovače Smeta-fixy
400 g zakysané smetany
4 vanilínové cukry
800 g kompotované broskve
150 g pikantního džemu

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2. stupni šlehače zapracujeme olej a džus. Ve dvou fázích krátce zašleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.


    Zobrazit celý recept

  2. Vymazaný a vysypaný plech naplníme hladkým těstem a stejnoměrně uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.

  3. Po upečení necháme vychladnout a připravíme si náplň.

  4. Odkapané ovoce nakrájíme na malé kousky. Ze smetany ke šlehání, Smeta-fixu a vanilínového cukru ušleháme pevnou šlehačku. Ovoce promícháme se zakysanou smetanou a lehce vmícháme do šlehačky.

  5. Stejnoměrně namažeme na korpus a dáme do lednice na 4 hodiny. Poté krájíme na kostičky a před podáváním, každý řez ozdobíme lžičkou džemu.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: Dr.Oetker – Pečeme s láskou