Suroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilínový cukr
- 125 ml oleje
- 150 ml pomerančového džusu
- 250 g hladké mouky
- 3 zarovnané kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- Na náplň:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 ztužovače Smeta-fixy
- 400 g zakysané smetany
- 4 vanilínové cukry
- 800 g kompotované broskve
- 150 g pikantního džemu
Postup přípravy receptu
-
Na těsto ušleháme do pěny vejce, moučkový cukr a vanilínový cukr. Na 2. stupni šlehače zapracujeme olej a džus. Ve dvou fázích krátce zašleháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
-
Vymazaný a vysypaný plech naplníme hladkým těstem a stejnoměrně uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
-
Po upečení necháme vychladnout a připravíme si náplň.
-
Odkapané ovoce nakrájíme na malé kousky. Ze smetany ke šlehání, Smeta-fixu a vanilínového cukru ušleháme pevnou šlehačku. Ovoce promícháme se zakysanou smetanou a lehce vmícháme do šlehačky.
-
Stejnoměrně namažeme na korpus a dáme do lednice na 4 hodiny. Poté krájíme na kostičky a před podáváním, každý řez ozdobíme lžičkou džemu.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: Dr.Oetker – Pečeme s láskou