
- reklama -
Suroviny
plech
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g krystalového cukru
- 175 ml oleje
- 250 ml mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- 2 hrsti krystalového cukru – pokud jsou broskve čerstvé, kompotové necukrovat
- Drobenka:
- 1/2 másla
- krystalový cukr
- hrubá mouka
Postup přípravy receptu
-
v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence.
-
Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu.
-
Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem.
-
Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.
Poznámka od kuchařky
Podle maminčiného receptu dělám „Dvacetiminutový koláč“-recept tu mám a tohle je jeho obdoba mírně upravená-je dobrý, jako by jste jedli nějaké cukroví!
Kuchařka: Bibinka