
Suroviny
- Na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 180 g moučkového cukru
- 220 g másla
- 2 vejce
- Na náplň:
- 800 g tvrdších broskví
- 700 ml broskvového džusu
- 2 vanilkové pudinky
- Na dokončení:
- 4 vejce
- 130 g cukru krystal
- 1 kelímek (200 g) zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.
-
Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír.
-
Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.
-
Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C.
-
Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.
-
Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový smíh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne.
-
Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky – červánky.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Knihovnička recepty.