
- reklama -
Suroviny
3 skleničky
- 1 kg zralých broskví
- 0,50 kg krystalového cukru
- 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové
- 1 želírfix 2:1
Postup přípravy receptu
-
Vyzrálé broskve oloupeme, pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrolu a nepatrně podlijeme vodou.
Mícháme a rozváříme, po cca 5 minutách, kdy už se tvoří šťáva, vezmeme tyčový mixer a vše
rozmixujeme. Poté přidáme cukr, ve kterém jsme rozmíchali želírfix. Pak ještě přidáme 1,5 kávové lžičky kyseliny citronové. -
Vaříme dle návodu na želírfixu, cca 3-5 minut. Horké plníme do vymytých skleniček, které zavíčkujeme a pak je obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Poznámka od kuchařky
Překvapilo mě, jak krásně marmeláda ztuhla !!!!
Kuchařka: Ludmila B