Broskvová kojenecká přesnídávka

221
- reklama -

Suroviny
cca 16

2,5 kg oloupaných a odpeckovaných broskví
1,25 l kojenecké vody
1/4 kg cukru
2 vanilkové pudinky

Postup přípravy receptu

  1. Broskve používám hodně měkké, nakrájíme je na kousky a rozváříme v litru vody asi 30 min.

  2. Poté přidáme cukr a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.

  3. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink, nalijeme do pyré a povaříme ještě asi 5-10 minut. Horké plníme do skleniček a zavaříme na 80°C 10 minut, aby se víčka zatáhla.

Poznámka od kuchařky

Místo broskví lze použít i jiné ovoce, já dělám také meruňkovou, banánovou nebo broskev+banán, meruňka+banán, meruňka+ jablko. Dcerám ji dávám od 4.měsíce jako kupované, jen meruňku až od 6 měsíce. Z tohoto množství je cca 16 skleniček od výživ.