- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší broskev
- 50 g másla
- 50 g Nivy
- trošku smetany
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si oddělíme máslo, kolik ho budeme potřebovat, aby změklo.
-
Dál si broskev rozpůlíme, vyndáme pecky, oloupeme a středy po peckách nožem opatrně zvětšíme.
-
Do misky si dáme povolené máslo, nastrouháme si nivu, nadrobno pokrájenou petrželku a dáme malé množství smetany 12% a šleháme tak dlouho, až nám vznikne pěna, dáme jí do zdobícího sáčku a vytlačíme do otvoru v broskvi a ozdobíme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dostala mailem od naší Aničky Kočíkové, abych ho sem vložila, když máme broskve. Je to velmi nezvyklé a výborné!
Kuchařka: Bibinka