Broskvová bublanina v dortové formě

57
- reklama -

Suroviny

250 g másla
250 g moučkového cukru
4 celá vejce
400 g polohrubé mouky
1 malá lžička kypřícího prášku
750 g broskví (oloupaných a na tenčí kousky pokrájených)
2 lžíce mandlových lupínků
3 lžíce rozinek
(Podle chuti můžeme nahradit broskve višněmi -)
povrch pak posypeme
skořicový cukr nebo hruškami (- půlky hrušek poskládáme na těsto oblou stranou nahoru a posypeme hrubým krystalem )a
pistáciem nebo mirabelkami (- hustě posázíme mirabelkami a vychladlou bublaninu posypeme moučkovým cukrem,)
nebo meruňkami (- meruňky poskládáme na těsto a posypeme mandlovými lupínky -) po dopečení
meruňkový džem nahřejeme a bublaninu stejnoměrně potřeme

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu o průměru 24 cm vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkké máslo ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme 4 vejce. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Do těsta můžeme přidat rozinky.

  3. Těsto dáme do přichystané formy a hustě je posázíme broskvemi, můžeme posypat mandlovými lupínky.

  4. Bublaninu pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. Po dopečení můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Arnold Zabert, Pečeme – Nová velká škola I, 1993