
- reklama -
Suroviny
- 120 g sýru s modrou plísní – Niva
- 120 g tučného měkkého tvarohu
- 1 dcl smetany ke šlehání
- 1 konzerva broskvového kompotu (půlky)
- 1/3 hlávkového salátu
- nasekané pistáciové oříšky na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Sýr s modrou plísní rozdrobíme do misky s tvarohem a společně ušleháme na hladký krém, do kterého po částech vmícháme ušlehanou šlehačku.
-
Broskve slijeme a necháme odkapat. Z každé poloviny broskve vykrojíme kousek dužiny (použijeme na ozdobu) a broskev naplníme připraveným krémem.
-
Broskve ozdobíme kousky dužiny a pistáciovými oříšky a podáváme na listech hlávkového salátu, doplněné pečivem.
Poznámka od kuchařky
Broskve lze ozdobit hroznovým vínem nebo kompotovanými brusinkami.
Kuchařka: Durisova Marie









