Brokolicový krém s uzeným lososem

65
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 ml zeleninového vývaru
500 g brokolice (jen růžičky)
1 velká bílá cibule
1 lžíce másla
1 lžička oleje
3 lžíce créme fraiche
100 g uzeného lososa (plátky)
čerstvě mletý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte na jemno. Ve větším hrnci s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje (aby se nepřepalovalo) a smažte na něm na středním plameni cibuli asi tak 6 minut do změknutí.

  2. Mezitím brokolici odkrojte košťál a zbytek rozeberte na malé růžičky a pořádně je properte pod proudem studené vody.

  3. Jakmile je cibule osmažená, zalijte ji vývarem, přidejte brokolici a vařte asi tak 10 minut na středním plameni. Sundejte ji z plotny a rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém.

  4. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přidejte 3 lžíce créme fraiche a naposledy pořádně promixujte.

  5. Na talíři doplňte plátkem uzeného lososa, případně i malým kopečkem créme fraiche a nějakou bylinkou.

Poznámka od kuchařky

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/brokolicovy-krem-…