
Suroviny
4 porce
- 750 ml zeleninového vývaru
- 500 g brokolice (jen růžičky)
- 1 velká bílá cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžička oleje
- 3 lžíce créme fraiche
- 100 g uzeného lososa (plátky)
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájejte na jemno. Ve větším hrnci s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje (aby se nepřepalovalo) a smažte na něm na středním plameni cibuli asi tak 6 minut do změknutí.
-
Mezitím brokolici odkrojte košťál a zbytek rozeberte na malé růžičky a pořádně je properte pod proudem studené vody.
-
Jakmile je cibule osmažená, zalijte ji vývarem, přidejte brokolici a vařte asi tak 10 minut na středním plameni. Sundejte ji z plotny a rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém.
-
Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přidejte 3 lžíce créme fraiche a naposledy pořádně promixujte.
-
Na talíři doplňte plátkem uzeného lososa, případně i malým kopečkem créme fraiche a nějakou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/brokolicovy-krem-…