Brokolicový dip z košťálu

61
- reklama -

Suroviny

Košťál z brokolice + jedna růžička
1 kysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl
koření Salát pikant – nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Košťál oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody do měkka.

  2. Před koncem přidáme ještě růžižku brokolice, měla by zůstat pěkně zelená, kvůli barvě omáčky.

  3. Slijeme a vše dohladka rozmixujeme.

  4. Po vychladnutí přimícháme kysanou smetanu, utřený česnek a můžeme dát i trochu zeleninové směsi koření.

  5. Dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Myslím, že pokud nevíme občas co s košťálem, je tohle dobrá varianta na jeho využití.

Můžeme podávat třeba spolu s http://www.toprecepty.cz/recept/23885-porkovo—br…