
- reklama -
Suroviny
- Košťál z brokolice + jedna růžička
- 1 kysaná smetana
- 1 stroužek česneku
- sůl
- koření Salát pikant – nemusí být
Postup přípravy receptu
-
Košťál oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody do měkka.
-
Před koncem přidáme ještě růžižku brokolice, měla by zůstat pěkně zelená, kvůli barvě omáčky.
-
Slijeme a vše dohladka rozmixujeme.
-
Po vychladnutí přimícháme kysanou smetanu, utřený česnek a můžeme dát i trochu zeleninové směsi koření.
-
Dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Myslím, že pokud nevíme občas co s košťálem, je tohle dobrá varianta na jeho využití.
Můžeme podávat třeba spolu s http://www.toprecepty.cz/recept/23885-porkovo—br…
Kuchařka: 1974andrea