Brokolicovo-dýňový koláč

48
- reklama -

Suroviny

1 listové těsto
1/2 střední dýně Hokkaido (průměr cca 15 cm)
500 g brokolice čerstvé (nebo 1 sáček mražené)
plátek másla
lžíce oleje
1 palička česneku
20 dkg sýra Nivy či jiného „modrého“ sýru
1 lžička sušeného rozmarýnu nebo větvička čerstvého
možno i 1 červená cibule (není nutné)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dýni zbavenou jader nakrájíme na 0,5 cm plátky (Hokkaido netřeba loupat).


    Zobrazit celý recept

  2. Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky.

  3. Čerstvou brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme cca 5 min v osolené vodě, mraženou dáme povolit do MWT. Na pánvi rozpustíme olej a máslo a plátky dýně restujeme z obou stran, až začnou „puchýřkovatět“.

  4. Dýni vyjmeme a na pánvi opečeme stroužky česneku, příp. kolečka cibule.

  5. Nakonec přidáme okapanou brokolici, rozmarýn a společně promícháme.

  6. Na plech přeneseme vyválené listové těsto s pečicím papírem, které propícháme vidličkou.

  7. Na těsto rozložíme směs brokolice, česneku, příp. cibule a poté plátky dýně. Posypeme rozdrobenými kousky sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30-40 min. – dokud nezačne zelenina i těsto zlátnout.

Poznámka od kuchařky

zdroj: http://fresh.iprima.cz, upraveno

česnek lze samozřejmě vyloupat, ale já mám ráda jeho pečenou chuť ve slupce, takže nejsem líná si pak stroužky na koláč vymáčknout 🙂