Suroviny
- 1 listové těsto
- 1/2 střední dýně Hokkaido (průměr cca 15 cm)
- 500 g brokolice čerstvé (nebo 1 sáček mražené)
- plátek másla
- lžíce oleje
- 1 palička česneku
- 20 dkg sýra Nivy či jiného „modrého“ sýru
- 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo větvička čerstvého
- možno i 1 červená cibule (není nutné)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dýni zbavenou jader nakrájíme na 0,5 cm plátky (Hokkaido netřeba loupat).
-
Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky.
-
Čerstvou brokolici rozebereme na malé růžičky a povaříme cca 5 min v osolené vodě, mraženou dáme povolit do MWT. Na pánvi rozpustíme olej a máslo a plátky dýně restujeme z obou stran, až začnou „puchýřkovatět“.
-
Dýni vyjmeme a na pánvi opečeme stroužky česneku, příp. kolečka cibule.
-
Nakonec přidáme okapanou brokolici, rozmarýn a společně promícháme.
-
Na plech přeneseme vyválené listové těsto s pečicím papírem, které propícháme vidličkou.
-
Na těsto rozložíme směs brokolice, česneku, příp. cibule a poté plátky dýně. Posypeme rozdrobenými kousky sýra a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30-40 min. – dokud nezačne zelenina i těsto zlátnout.
Poznámka od kuchařky
zdroj: http://fresh.iprima.cz, upraveno
česnek lze samozřejmě vyloupat, ale já mám ráda jeho pečenou chuť ve slupce, takže nejsem líná si pak stroužky na koláč vymáčknout 🙂