
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g brokolice – čerstvá, hrubě nastrouhaná
- 80 g nastrouhaného sýru – niva nebo jiný, námi oblíbený sýr
- 80 g anglické slaniny nebo Váhalovy…
- 2 vejce
- 5 lžic smetany ke šlehání nebo na vaření
- 1-2 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- 3-4 lžíce hladké mouky na zahuštění
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brokolici nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, předváření není nutné, tepelná úprava smažením je dostatečná.
-
Do mísy přistrouháme sýr a česnek, přidáme drobně pokrájenou slaninu, vejce, smetanu, pepř a sůl dle chuti. Vše promícháme, přisypeme mouku dle potřeby a vymícháme středně husté těsto.
-
Těsto lžící nabíráme a tvoříme na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem placičky (jako bramboráčky), které smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší, se zeleninovým salátem či dipem nebo jako přílohu k minutkám nebo masovým směsím.
-
Pokud chceme placičky jako bezmasý pokrm, slaninu vynecháme.
Kuchař: recepty73