
Suroviny
2-3 porce
- 1 menší brokolice
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- salám (například slovenský točený)
- sůl
- vegeta na špičku lžičky
- mouka
- strouhanka
- pažitka nebo petrželka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brokolici rozdělíme na malé kousky a dáme vařit, dokud nezměkne.
-
Než se brokolice uvaří, nakrájíme salám na kostičky. Kostičky by měly být malé, aby se placičky později netrhaly. Pažitku nebo petrželku nakrájíme nadrobno.
-
Když je brokolice měkká, scedíme ji a necháme vychladnout. Můžeme scedit horkou vodu a napustit do hrnce vodu studenou, abychom proces chladnutí urychlili. Brokolici můžeme také dát do cedníku a proplachovat studenou vodou.
Vychladlou brokolici dáme do mísy a rozmačkáme ji vidličkou. -
K brokolici přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, vegetu, salám, pažitku nebo petrželku, trochu mouky a trochu strouhanky. Vše promícháme.
-
Na pánvi rozpálíme olej. Lžící nabereme směs a vytvoříme na pánvi placičku.
Placičky smažíme z obou stran, dokud nejsou hezky prosmažené. -
Placičky můžeme podávat s bramborami, pečivem nebo jen tak samotné.