Suroviny
4 porce
- 500 g brokolice
- 100 g brambor
- 1 kostka bujónu zeleninového
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do 1 litru vody vložíme zeleninový bujón.
-
Mezitím, než se začne voda vřít, rozdělíme brokolici na malé růžičky.
-
Oškrabeme bramboru a nakrájíme ji na kostičky.
-
Do vroucí vody vložíme brokolici a bramboru.
-
Po 5 minutách odstavíme hrnec z plotýnky a vybereme brokolici na talíř.
-
Poté polévku vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké (10 minut).
-
Když jsou brambory měkké, vložíme 2 třetiny brokolice zpět do hrnce a vše dobře rozmixujeme.
-
Polévku osolíme a opepříme.
-
Nyní můžeme podávat polévku, kterou ještě ozdobíme kousky brokolice, kterou jsme odložili bokem
Poznámka od kuchařky
Brokolice je nejvýživnější syrová. Pokud ji chceme vařit, nejlepší je to v páře, abychom zachovali co nejvíce vitamínu a minerálů. Pokud po uvaření dáme brokolici do studené vody, zůstane zelená.