- reklama -
Suroviny
4 porce
- Čerstvá brokolice nebo mražená 1kg
- Vejce
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- paprika sladká drcená
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brokolici, jako když vaříte květák na obalování. Brokolici vyjmeme a necháme okapat.
-
Připravíme si vymazaný plech olivovým olejem. Na tento plech skládáme brokolici tak jako hroudu, ale aby v prostředku byla jamka.
-
Do této jamky vložíme vyklepnuté vejce posolíme, opepříme a nastrouháme trošičku mušk. květu a posypeme paprikou.
-
Někdo si může posypat sýrem-dle chuti.
-
Pečeme na 160 asi 15 min,aby se vejce nespálilo.
Poznámka od kuchařky
Tento recept pochází také od babičky z Padovy.
Jako příloha opečený brambor nebo zapečené farrele.
Někomu to přijde divné,ale zkuste to!!
Kuchař: xmen6